Aziz Corç Kilisesi’nde Çocuklara Hediye Dağıtıldı
Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Aziz Corc Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen etkinlikte Noel Baba, çocukları hediyelerle sevindirdi.
Depremde hasar görmesine rağmen ayakta kalan tek kilise olan Pınarbaşı Mahallesi’ndeki Aziz Corc Kilisesi, bu yıl Noel kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Hıristiyan vatandaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlik, hem çocuklara hem de yetişkinlere neşeli anlar yaşattı.
Çocuklara Hediye Dağıtıldı
Aziz Corc Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Nikola Papasoğlu, düzenlenen etkinliğin amacını şöyle ifade etti:
"Bugün kilisemizde yönetimimiz ve gençlik komitemizle birlikte çocuklarımızı eğlendirmek, onlara Noel’in önemini anlatmak, hissettirmek ve yaşatmak için bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik, küçük çocuklarımız ve gençlerimizin oluşturduğu koroların ilahi dinletisiyle başladı. Bugün hep birlikte Noel’in coşkusunu ve ruhunu yaşamaya çalışıyoruz."
Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri ise Noel Baba’nın sırtında hediyelerle kiliseye gelişi oldu. Noel Baba, çocuklara hediyelerini dağıtarak onların mutluluğuna ortak oldu.
Hem Coşku Hem Dayanışma
Noel kutlamaları, sadece dini bir bayram olmanın ötesinde, deprem felaketinin ardından dayanışma ve birlik mesajlarıyla anlam kazandı. Aziz Corc Kilisesi’nde düzenlenen bu etkinlik, çocukların neşesini artırırken, katılımcılara da Noel ruhunu hissettirdi.
Benzer Haberler
HATAY'DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA GÖÇÜK MEYDANA GELDİ. 2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ BORUSU PATLADI.
ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İSKENDERUN'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI : 4 YARALI
İSKENDERUN'DA TIRIN ÇARPTIĞI KADIN HAYATINI KAYBETTİ
BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDEN “BİR FORMA BENDEN SANA KARDEŞİM” ETKİNLİĞİ
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI
SİLAHLA YARALAMA ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI