İHD İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk: "2025, İnsan Hakları ve Barış Yılı Olsun"
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 76. yılında, İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi tarafından Ulucami Caddesi Güvercinli Park’ta düzenlenen etkinlikte insan hakları ve demokrasi değerlerinin önemine dikkat çekildi. İHD İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, eşitsizlik, yoksulluk, ayrımcılık ve savaşa karşı barış mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.
Etkinliğe, İHD üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi. Basın açıklamasında konuşan Selçuk, BM tarafından 1948 yılında kabul edilen 30 maddelik İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin, İkinci Dünya Savaşı’nın yıkıcı sonuçlarının ardından oluşturulduğunu hatırlatarak, bugün bu ilkelerin gerisinde kalındığını söyledi.
Selçuk, “Güçlü devletlerin askeri ve ekonomik çıkarlarına dayalı politikaları, Ukrayna, Gazze ve Suriye gibi bölgelerde büyük insani krizlere neden olmaktadır. İnsan hakları açısından dünya ciddi bir kriz içindedir” diyerek, uluslararası toplumun duyarsızlığına dikkat çekti.
Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların giderek arttığını ifade eden Selçuk, basın mensupları ve insan hakları savunucularının ciddi bir baskı ve kontrol altında olduğunu belirtti.
Tüm insanların eşit haklara sahip olduğu bilinciyle mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Selçuk, “Barış, demokrasi ve insan hakları değerlerini savunmayı sürdüreceğiz. 2025’in adaletin, barışın ve insan haklarının hâkim olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.
Benzer Haberler
HATAY'DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA GÖÇÜK MEYDANA GELDİ. 2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ BORUSU PATLADI.
ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İSKENDERUN'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI : 4 YARALI
İSKENDERUN'DA TIRIN ÇARPTIĞI KADIN HAYATINI KAYBETTİ
BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDEN “BİR FORMA BENDEN SANA KARDEŞİM” ETKİNLİĞİ
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI
SİLAHLA YARALAMA ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI